Ga terug
–+ servings
Mac & Cheese hotdogs
Recept afdrukken
3.34 van 3 stemmen

Mac & Cheese hotdogs met bacon

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 witte puntjes
  • 4 hotdogs - van goede kwaliteit
  • 200 gr macaroni
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml volle melk
  • 1 tl mosterd
  • snuf nootmuskaat
  • 50 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 75 gr Cheddar - + extra, geraspt
  • verse peterselie - fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenrol.
  • Kook ondertussen de macaroni in een andere pan volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem al roerend zo'n 2-3 minuten mee maar zorg ervoor dat hij niet te bruin kleurt.
  • Schenk al roerend de melk in de pan en breng de saus aan de kook. Laat de saus op laag vuur een paar minuten koken tot hij dikker begint te worden.
  • Voeg dan de mosterd, nootmuskaat en beide soorten kaas toe en verwarm het geheel tot de kaas is gesmolten en de kaassaus dik is geworden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de macaroni bij de kaassaus in de pan en roer het geheel goed door.
  • Verwarm de hotdogs in een steelpannetje met water en breek de krokante bacon in stukjes.
  • Snijd de witte broodjes aan de bovenkant in en leg hier de warme hotdogs in. Schep hier een flinke lepel van de Mac & Cheese bovenop en garneer de hotdogs met extra Cheddar, krokante bacon en verse peterselie.
  • Serveer de hotdogs direct.