Ga terug
+ servings
Mexicaanse kapsalon
Recept afdrukken
3.50 van 6 stemmen

Mexicaanse Kapsalon

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 uien - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ovenschaal CêlaVíta Patatas Mexicanas
  • 50 gr Cheddar - geraspt
  • 2 el crème fraiche
  • 1 avocado - in plakjes
  • verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olie aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig ziet.
  • Doe de tomatenpuree en alle specerijen in de pan en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe de mais en zwarte bonen in de pan en schep deze er goed door. Bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stort het gehaktmengsel onderin de ovenschaal en verdeel hier de CêlaVíta Patatas Mexicanas overheen.
  • Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het geheel in 30 minuten gaar. Strooi 10 minuten voor het einde van de baktijd het zakje kaas dat bij de CêlaVíta Patatas Mexicanas zit over de ovenschotel, samen met de extra geraspte cheddar.
  • Schep de crème fraîche op de ovenschotel en verdeel ook de avocado en verse peterselie naar smaak over het gerecht. Serveer de kapsalon direct.