Ga terug
+ servings
Rozemarijn-knoflookkip met cranberries
Recept afdrukken
No ratings yet

Rozemarijn-knoflookkip met cranberries

Porties: 4 kippenpoten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 el honing
  • 1 citroen
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 100 gr cranberries - diepvries
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 200°C en vet een ovenschaal waar de kippenbouten in passen goed in.
  • Bestrooi de kip met paprikapoeder, gedroogde peterselie, peper en zout en leg ze vervolgens in de ovenschaal.
  • Verdeel de honing en een beetje olijfolie over de kip.
  • Plet de teentjes knoflook en snijd de citroen in parten. Leg deze samen met de takjes rozemarijn en de cranberries in de ovenschaal.
  • Rooster de kip in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.