Ga terug
+ servings
Gin & Tonic Cronuts
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Gin & Tonic Cronuts

Porties: 3 stuks

Ingrediënten

Voor de cronuts:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 4 el kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen

Voor de banketbakkersroom:

  • 350 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 35 gr bloem
  • 65 gr kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 1 el Rutte Sloe gin

Voor het glazuur:

  • 1 el tonic
  • 150 gr poedersuiker

Instructies

  • Begin met het maken van de banketbakkersroom. Schraap hiervoor het merg uit het vanillestokje en doe het merg samen met het stokje en de melk in een steelpannetje. Verwarm dit op het fornuis.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met de suiker en de gin op. Voeg ook de bloem toe en klop deze mee tot de bloem is opgenomen.
  • Haal het vanillestokje uit de warme melk en schenk al kloppend de melk bij de eidooiers in de kom. Schenk vervolgens het geheel weer terug in de pan en breng de room al roerend aan de kook.
  • Laat de banketbakkersroom al roerend op laag vuur in een paar minuten indikken tot het lijkt op dikke vla/licht vloeibare pudding.
  • Schenk de banketbakkersroom in een schaal of bak, dek af met plasticfolie en laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Maak ondertussen de cronuts. Rol het croissantdeeg helemaal uit. Druk steeds twee plakjes croissantdeeg, dit zijn dus twee driehoekjes, tegen elkaar zodat de snijrand verdwijnt. Je krijgt dan drie rechthoekige plakken croissantdeeg.
  • Vouw de rechterkant van het deeg tot 2/3 naar binnen en vouw de linkerhelft hier overheen. Vouw het hele pakketje deeg dan een keer dubbel en rol het uit tot de plak deeg groot genoeg is om er met een koekjessteker een cirkel uit te steken van ong. 8 cm doorsnede. Gebruik een kleinere koekjessteker om een gat uit het midden van de cirkels te steken.
  • Verhit olie in een (frituur)pan naar 170°C. Frituur de cronuts in 5-6 minuten aan weerszijden goudbruin.
  • Roer de suiker en citroenrasp door elkaar en wentel hier de cronuts door zodra ze uit de olie komen. Laat de cronuts helemaal afkoelen.
  • Snijd de cronuts na het afkoelen doormidden. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de room op de onderste helft van de cronuts. Dek af met de bovenste helft.
  • Roer de tonic en poedersuiker tot een glad, wit glazuur en sprenkel dit over de cronuts. Serveer de cronuts direct.