Ga terug
+ servings
Geroosterde pompoen en aardappelpuree
Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen-aardappelpuree met geroosterde knoflook

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 flespompoen in stukken
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el crème fraiche
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 25 gr gesmolten boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de stukken flespompoen over de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn over de pompoen.
  • Snijd een kapje van het halve bolletje knoflook af en sprenkel wat olijfolie over de teentjes. Pak het bolletje in aluminiumfolie in en leg het pakketje tussen de pompoen op de bakplaat.
  • Rooster de pompoen en de knoflook in 30 minuten gaar.
  • Was en schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  • Doe zodra de pompoen en aardappelen gaar zijn beide ingrediënten in een foodprocessor en voeg hier de zachte teentjes knoflook en alle andere ingrediënten aan toe. Pureer het geheel tot een gladde puree en serveer direct.

Notities

Geen foodprocessor? Stampen met een aardappelstamper kan natuurlijk ook!