Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Carrot Cake Cookies met Cream Cheese Frosting

Porties: 45 enkele koekjes

Ingrediënten

Koekjes

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl vanille essence
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 100 gram worteljulienne fijngesneden

Frosting

  • 100 gram MonChou
  • 25 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • een paar druppels vanille essence

Instructies

  • Meng de roomboter met de donkerbruine basterdsuiker en de kristalsuiker tot een egale massa. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng weer tot een egale massa. Daarna voeg je het ei en eigeel toe, mix tot beide goed verwerkt zijn.
  • Voeg dan nu alle smaakmakers toe: zout, vanille essence, gemberpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaat. Mix even goed door en als laatste voeg je de fijngesneden worteljulienne toe.
  • Rol het (plakkerige) deeg in vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast. Geef het even de tijd, een paar uur moet goed zijn.
  • Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
  • Maak balletjes deeg van 20 gram en druk ze een klein beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat het deeg niet te warm wordt terwijl je de ballen aan het draaien bent, dan vloeien ze makkelijk uit in de oven namelijk. In etappes (met batches) werken kan makkelijk zijn.
  • Schuif de bakplaat in de oven voor 14 minuten. Met 14 minuten behaalde ik het mooiste resultaat, dat kan per oven verschillend zijn.
  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen.
  • Terwijl de koekjes bakken maak je de frosting door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een staande mixer. De frosting kun je op afgekoelde koekjes smeren en daarna serveren.