Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Rode Rijst Salade met Sinaasappel en Amandelen

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rode rijst
  • 5 takjes munt
  • 2 stronkjes witlof
  • 4 bosuitjes
  • een paar handjes babyspinazie
  • 5 sinaasappels 3 voor stukjes, 1,5-2 voor het sap
  • een scheut balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 195 gram gerookte en gezouten amandelen

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de munt fijn, de witlof in reepjes en de bosuitjes in halve ringetjes. Doe alles samen met de babyspinazie in een schaal en zet deze aan de kant.
  • Snijd het vruchtvlees van 3 sinaasappels in kleine stukjes.
  • Als de rijst gaar is giet je deze af, en spoel je de rijst af met koud water. Voeg de rijst toe aan de gesneden groenten en hussel door elkaar.
  • Voeg nu de olijfolie, balsamicoazijn, het sap van 1,5-2 sinaasappels en eventueel peper en zout toe. Roer goed door en maak af met de amandelen en stukjes sinaasappel.