Ga terug
+ servings
Mini chocoladecheesecakes van chocoladeletters
Recept afdrukken
No ratings yet

Mini chocoladecheesecakes van chocoladeletters

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram chocolatechip cookies
  • 500 gram naturel roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 200 gram leftover chocoladeletters
  • 125 gram poedersuiker
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en vet een muffinvorm goed in.
  • Smelt de roomboter in een pannetje en verkruimel ondertussen de chocolatechip cookies. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en bekleed de bodem van de muffinvormpjes met de bodemmix.
  • Klop de roomkaas samen met de eieren en de vanille-aroma luchtig. Smelt ondertussen de chocoladeletters in een pannetje. Voeg terwijl je blijft kloppen de gesmolten chocolade aan het cheesecakemengsel toe.
  • Schep met behulp van een spatel de poedersuiker en het snufje zout door het cheesecakebeslag. Zorg voor een klontvrij mengsel.
  • Schenk de muffinvormpjes vol met het cheesecakebeslag. Bak de mini chocoladecheesecakes in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat ze daarna volledig opstijven in de koelkast.