Ga terug
+ servings
Creme brulee brownies
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Creme Brulee Brownies

Porties: 24 stuks

Ingrediënten

Voor de brownielaag:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 110 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Voor de creme brulee laag:

  • 500 milliliter slagroom
  • 100 gram kristalsuiker + extra om te branden
  • 1 verse vanillepeul leeggeschraapt voor het merg
  • 4 eidooiers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20) met bakpapier.
  • Smelt voor de brownies de chocolade en boter in een pannetje. Klop ondertussen de eieren samen met de basterdsuiker luchtig.
  • Voeg terwijl je blijft kloppen de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren. Klop dit tot een klontvrij mengsel. Voeg vervolges het bloem, bakpoeder en zout toe en spatel dit met een pannenlikker tot een klontvrij beslag.
  • Stort het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies in het midden van de oven 15 minuten voor.
  • Maak ondertussen de creme brulee laag. Doe hiervoor de slagroom met de helft van het kristalsuiker en het vanillemerg in een steelpannetje. Verwarm dit op middelhoog vuur tot de suiker gesmolten is. Klop ondertussen de rest van de suiker met de eidooiers luchtig.
  • Schenk zodra de suiker is gesmolten een klein scheutje van de warme slagroom bij de opgeklopte eidooiers. Roer goed door en schenk vervolgens alles weer in de pan. Verwarm het geheel nu al roerend en laat het mengsel zachtjes indikken.
  • Schenk het creme brulee beslag over de voorgegaarde brownies in de bakvorm. Bak vervolgens de creme brulee brownies nogmaals 30-40 minuten in het midden van de oven tot de bovenste laag niet meer vloeibaar is en de brownies gaar zijn. Laat de brownies goed afkoelen.
  • Snijd de brownies in stukken en bestrooi ze aan de bovenkant met kristalsuiker. Brand de suiker vervolgens met een gasbrandertje (of in de oven onder de grill) tot een bruingekleurde, knapperige karamellaag.