Ga terug
+ servings
Rollade en croute met paddenstoelen
Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade en croûte met paddenstoelen en rozemarijn

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 gekruide varkensrollade 500 gram
  • 1 vel vers bladerdeeg
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • verse rozemarijn naar smaak
  • 1 losgeklopt ei om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in met een beetje olie. Leg de rollade in de ovenschaal en gaar deze in het midden van de oven in ongeveer een uur (voor een rollade van 500 gram) voor. Laat de rollade afkoelen en verwijder het netje.
  • Hak de paddenstoelen fijn, samen met een hoeveelheid verse rozemarijn naar smaak. Bak deze in een koekenpan zacht en laat de paddenstoelen vervolgens afkoelen.
  • Verspreid de paddenstoelen over het vel bladerdeeg. Leg de rollade hier bovenop en rol het bladerdeeg vervolgens om de rollade. Vouw de naden goed dicht en leg de ingepakte rollade op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Versier de rollade en croûte desgewenst met restanten bladerdeeg en smeer het pakketje in met losgeklopt ei.
  • Bak de rollade en croûte in het midden van de oven in nogmaals 30 - 40 minuten tot het bladerdeeg bruingekleurd en gaar is.