Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.56 van 25 stemmen

Hartige cake met courgette en paprika

Porties: 12 plakjes

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 8 cherry trostomaatjes
  • handje geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 1/2 theelepel scherp paprikapoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram maismeel
  • zout
  • citroenpeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de courgette en paprika in kleine stukjes en bak samen met het sjalotje en de knoflook kort in een koekenpan. Voeg de citroenpeper en een beetje zout toe.
  • Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en voeg deze op het laatst toe aan de courgette en paprika. Bak even kort mee.
  • In een kom mix je de eieren met alle kruiden, de baking soda en Griekse yoghurt en het maismeel tot een glad beslag.
  • Voeg de gebakken groenten toe en mix nog even kort door elkaar.
  • Giet de mix in een met bakpapier beklede bakvorm (cakevorm) en strooi er als laatste de geraspte kaas over.
  • Schuif in de oven voor 55 minuten.