Ga terug
–+ servings
Aardappeltortilla met zuurkool en appel
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappeltortilla met zuurkool en appel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen in dunne plakjes geschaafd
  • 300 gr zuurkool
  • 1 appel in dunne plakjes geschaafd
  • 4 eieren
  • witte peper
  • zout
  • verse bieslook

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe hier de aardappelschijfjes bij en bak deze zonder ze te laten verkleuren in zo'n 20/25 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de zuurkool samen met een paar eetlepels water in een pannetje in 20 minuten gaar.
  • Klop de eieren samen met de witte peper en een snufje zout los.
  • Voeg zodra de aardappelschijfjes gaar zijn de geschaafde appel en de zuurkool toe. Schep het geheel even goed om.
  • Schenk de opgeklopte eieren in de pan. Bak de onderkant van de tortilla zo'n 10 minuten op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen. Schuif vervolgens de aardappeltortilla op een deksel en keer deze boven de koekenpan om. Bak de tortilla nogmaals 5 minuten of tot hij volledig gaar is.
  • Garneer met verse bieslook.