Ga terug
+ servings
Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze
Recept afdrukken
No ratings yet

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 150 gr mix van ui en bleekselderij grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 50 gr chorizo grof gesneden
  • 1 kg Zeeuwse mosselen gewassen en schoongemaakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika grof gesneden
  • 2 tomaten grof gesneden

Instructies

  • Smelt de boter in een mossel- of hapjespan.
  • Voeg de grof gesneden ui, bleekselderij, de knoflook, laurierblaadjes, tijm en chorizo aan de gesmolten boter toe. Doe ook de cayennepeper vast in de pan. Bak het geheel tot de ui glazig wordt.
  • Doe vervolgens de Zeeuwse mosselen in de pan. Schenk de witte wijn over de mosselen en voeg de paprika en tomaten toe.
  • Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en stoof de mosselen nu in zo'n 5 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen tussentijds een keer door om ervoor te zorgen dat alle mosselen openen.

Notities

*Mocht je het lekker vinden dan kun je deze Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze serveren met bijvoorbeeld pasta of brood. Liever niet zoveel koolhydraten in januari en februari? Eet ze dan gewoon zo. 1kg voor 2 personen is voldoende om vol van te zitten.