Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.28 van 25 stemmen

Couscous salade met avocado en geroosterde kikkererwten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gram couscous
  • 1 courgette
  • een paar takjes verse munt
  • 1 avocado
  • 200 gram cottage cheese
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 theelepel knoflookpeper
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • Chili peper olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. Spoel de kikkererwten schoon en dep ze droog met een schone doek. Verspreid ze vervolgens over de bakplaat en schuif voor 30 minuten in de oven.
  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Snijd je de courgette in kleine stukjes en bak je deze met een beetje knoflookpeper gaar.
  • Snijd de munt fijn en roer deze samen met een paar eetlepels olijfolie, de Ras el Hanout en komijn door de couscous.
  • Verdeel de couscous met munt op een schaal en verdeel daarover weer de gebakken courgette. Snijd de avocado in kleine stukjes en verdeel samen met de cottage cheese over de salade.
  • Sprenkel nog een beetje zeezout en wat van de pittige olijfolie over de salade.
  • Als laatste strooi je de geroosterde kikkererwten erover.