Ga terug
+ servings
Gehakt-fetaburgers
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Gehakt-fetaburgers

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 30 gr feta
  • 1 ei
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 el paneermeel
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed het geheel goed door.
  • Vorm met behulp van je handen platte burgers van het mengsel. Ik vind het zelf altijd fijner om grotere platte burgers te maken. Doordat ze tijdens het bakken vocht verliezen krimpen ze altijd iets. Mocht je kleine, dikkere burgers maken worden het net gehaktballen en da's zonde vind ik.
  • Bak de gehakt-fetaburgers onder de grill of in de koekenpan aan weerszijden bruin. De burgers mogen van binnen nog best een beetje rood zijn.