Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Chorizo Lasagne met 3 kazen

Porties: 1 schaal

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 3 blikken tomatenblokjes van 200 gram
  • 2 theelepels pittig paprikapoeder
  • 1 flinke rode paprika
  • 300 gram geraspte oude kaas
  • 2 handjes verse basilicum fijn gesneden
  • peper
  • zout
  • 2 chorizoworsten
  • 250 gram ricotta
  • 12 lasagnebladen ongeveer, kan iets meer of minder zijn
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de gesnipperde ui glazig en voeg de knoflook toe. Als het lekker begint te geuren voeg je de tomatenblokjes toe en zet je het vuur iets zachter.
  • Voeg het paprikapoeder toe, roer goed door en laat de saus zachtjes koken. Ondertussen snijd je de paprika in kleine blokjes, voeg ook toe aan de saus.
  • Voeg 150 gram van de oude kaas toe en roer samen met de verse basilicum door de saus. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe. Laat het geheel een half uurtje op zacht vuur doorkoken. Roer af en toe even door.
  • Ondertussen snijd je de chorizo in kleine blokjes. Voeg ze ook toe aan de saus.
  • Als de saus klaar is kun je de lasagne gaan opbouwen. Begin met een dun laagje saus en dan een laag lasagnebladen. Na de tweede laag saus voeg je een laag ricotta toe. Roer hiervoor de ricotta los en verdeel over de sauslaag.
  • Herhaal dit en eindig met een laag saus. Verdeel de resterende geraspte oude kaas over de lasagne en rasp daarover (royaal) de parmezaanse kaas. Schuif voor een half uur in de oven, als de kaas mooi goud gekleurd is, is de lasagne klaar.

Notities

Lekker met een frisse groene salade.