Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
2.78 van 9 stemmen

Kokosboterkoek

Porties: 1 koek

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram kokosrasp + een beetje extra voor er overheen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter met de suiker tot een glad beslag. Voeg het ei toe en vervolgens langzaam de bloem.
  • Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg samen met de kokosrasp toe aan het beslag. Mix nog even kort goed door.
  • Verdeel het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif in de oven voor 35 tot 40 minuten. De boterkoek is klaar als hij mooi goudbruin gekleurd is.
  • Laat de boterkoek afkoelen en strooi er nog een beetje kokosrasp overheen.