Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.39 van 36 stemmen

Linzen & Kikkererwten Madras

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 Patak's Paste Pot Madras
  • 200 gr linzen *
  • 200 gr kikkererwten *
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 200 ml kokosmelk
  • verse koriander of peterselie - grof gehakt
  • 250 gr rijst - basmati of zilvervlies

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig begint te zien.
  • Voeg de tomatenpuree en Patak's Paste Pot Madras toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Doe de linzen en kikkererwten in de pan, gevolgd door de tomatenblokjes en kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat de Madras zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is.
  • Doe voldoende water bij de rijst in de pan en breng dit aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet af en laat even droog stomen.
  • Schep de rijst in diepe borden en schep hier de Madras bij. Garneer het gerecht met verse koriander of peterselie.

Notities

*Ik gebruik voor dit gerecht linzen en kikkererwten uit een zak. Deze zijn voorgegaard en direct te gebruiken waardoor de 'curry' snel klaar is. Je kunt ook gedroogde varianten gebruiken, week deze eerst een nacht en kook ze vervolgens gaar voordat je ze verwerkt in dit gerecht.