Ga terug
+ servings
One pot champignon-roompasta met pesto
Recept afdrukken
5 van 1 stem

One pot champignon-roompasta met pesto

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr penne - of jouw favoriete pasta
  • 250 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 250 gr mascarpone
  • 750 ml water *
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon*
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voor de pesto:

  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitten - geroosterd
  • 3 el olijfolie
  • 15 gr Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Doe voor de pesto alle ingrediënten in een foodprocessor, hakmolentje of vijzel. Maal het geheel tot een gladde pesto. Speel een beetje met de verhoudingen: wil je meer basilicumsmaak, voeg dan meer basilicum toe. Hetzelfde geldt voor de overige ingrediënten.
  • Pak een grote kookpan en doe hier de penne in. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten inclusief de pesto toe en roer door.
  • Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook. Kook de pasta in 15 - 18 minuten gaar. Mocht je nog erg veel kookvocht in de pan hebben zitten dan kun je dit afgieten of ervoor kiezen het in te dikken met een maizena papje.
  • Schep de pasta in diepe borden en serveer direct.

Notities

*In de video heb ik het over 1L water maar achteraf vind ik 750ml meer dan genoeg.