Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.56 van 18 stemmen

Spinazie Lasagne met Ricotta

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram pijnboompitjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • een flinke klont roomboter
  • 800 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • een blok Grana Padano Geraspt of geschaafd. Voor de saus + voor de lagen
  • 1 pak lasagnebladen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en doe ze daarna in de foodprocessor.
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe, bak even mee en schep daarna het geheel in een foodprocessor bij de pijnboompitjes.
  • Verhit een klont boter in de pan en bak 400 gram spinazie kort (zodat het niet teveel slinkt). Voeg de spinazie daarna toe aan de andere ingrediënten in de foodprocessor.
  • Voeg de ricotta en 50 gram geraspte Grano Padano ook toe aan het geheel in de foodprocessor en maal het tot een gladde, groene massa. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
  • Bak nu de overige 400 gram spinazie kort en bouw hierna de lasagne op. Begin met een laagje van de groene saus. Daarna lasagnebladen, dan saus, dan een laag spinazie en dan een laagje Grana Padano. Herhaal dit totdat alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag Grana Padano.
  • Schuif in de oven voor 30 minuten.