Ga terug
+ servings
Kaastengels uit de Airfryer
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Kaastengels uit de Airfryer

Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 7 vellen filodeeg - (diepvries)
  • 500 gr belegen kaas - blok
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de Airfryer naar 200°C en laat de vellen filodeeg ontdooien. Haal er voor de zekerheid een paar extra uit; filodeeg uit de diepvries scheurt altijd bij het ontdooien.
  • Snijd het blok kaas in repen van ongeveer 10 cm lang en 1 cm dik.
  • Snijd de vellen filodeeg doormidden.
  • Smeer één velletje volledig in met zonnebloemolie. Leg de reep kaas aan de onderkant van het velletje filodeeg en rol deze vervolgens op.
  • Duw tijdens het oprollen de zijkanten van het filodeeg naar binnen zodat de kaas goed in het pakketje blijft zitten.
  • Smeer de kaastengels aan de buitenkant nogmaals in met zonnebloemolie en leg ze vervolgens in het mandje van de Airfryer.
  • Bak de kaastengels in 5-6 minuten goudbruin en krokant. Serveer ze direct.