Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse Pastaschotel met Bladerdeegdak

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram vlinderpasta
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 zoete puntpaprika in blokjes
  • 80 gram pijnboompitten geroosterd
  • 15 gram verse basilicum
  • 100 gram Parmigiano Reggiano in vlokken
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 4-5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Kook de vlinderpasta volgens de verpakking gaar.
  • Ondertussen rul je het kipgehakt, voeg de courgette en zoete puntpaprika toe en bak kort mee. Als het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  • Maak nu de pesto door in een foodprocessor 20 gram pijnboompitten, de basilicum, 25 gram Parmigiano, de knoflook, olijfolie en peper en zout te mixen tot een pesto.
  • Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  • Als de pasta gaar is voeg je alles samen: de groenten en het kipgehakt met de pasta, de pesto, 25 gram Parmigiano en de overige pijnboompitten. Stort alles in een ovenschaal.
  • Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een groot vierkant. Leg het vierkant over de ovenschaal heen en druk aan op de randen. Snijd de zijkanten er vanaf. Bestrijk met het ei en verdeel de laatste 50 gram Parmegiano erover. Schuif in de oven voor 25 minuten.

Notities

Ik gebruikte een ovenschaal van 25x15cm