Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte kipcorns
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Fastfood Friday: Zelfgemaakte kipcorns

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet - in grove stukken
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 30 gr paneermeel
  • 50 gr bloem
  • 100 gr cornflakes

Instructies

  • Verwarm een laagje olie in een pan naar 180°C of gebruik een frituurpan.
  • Maal de kipfilet in een foodprocessor of hakmolentje fijn. Schep het kipgehakt vervolgens in een kom.
  • Voeg de kruiden en specerijen, 1 ei en het paneermeel aan het kipgehakt toe en kneed dit even goed door.
  • Verdeel het gehakt in 10 gelijke stukken en vorm hier gehaktballen van. Vorm de gehaktballen vervolgens tot staven van zo'n 10 - 15 cm lang, de vorm van een kipcorn.
  • Strooi de bloem uit over een bord en knijp de cornflakes met je handen iets fijner. Strooi ook de cornflakes uit over een bord. Klop het tweede ei in een kommetje los.
  • Wentel de gehaktstaven eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de cornflakes.
  • Frituur de kipcorns in de hete olie in zo'n 5 - 7 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze direct.