Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Koffie milkshake met kaneelijs en Licor 43 Baristo

Porties: 1 milkshake

Ingrediënten

  • 125 gram mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 1,5 tl suiker
  • 4 scoops kaneelijs
  • 150 ml volle melk
  • 50 ml koffie
  • 20 ml Licor 43 Baristo
  • 30 mokkaboontjes
  • 25 ml slagroom
  • 1 café noir koekje

Instructies

  • Smelt de mokkaboontjes au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer door elkaar tot een stevig chocoladesausje. Steviger maken? Voeg meer mokkaboontjes toe. Dunner juist? Dan meer slagroom.
  • Mix nu in een staande mixer de mascarpone met de slagroom en suiker tot een gladde room en zet apart.
  • In een blender mix je het kaneelijs met de melk, koffie en Licor 43 tot een milkshake.
  • Voeg nu alles samen; giet de milkshake in een groot glas, daar bovenop leg je voorzichtig met twee lepels de mascarponeroom en maak af met een flinke dot van de chocoladesaus. Verkruimel het café noir koekje erover en serveer met een lepeltje.