Ga terug
+ servings
Romige pindanoedels met kip
Recept afdrukken
3.47 van 13 stemmen

Romige pindanoedels met kip

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet - in blokjes
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 200 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 gr pindakaas
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 250 gr woknoedels

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een wok en bak hierin de rode currypasta zo'n 2 minuten aan.
  • Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe dan de kipfilet in de pan en bak de kip al omscheppend 5 minuten mee. De kip hoeft nog niet door en door gaar te zijn.
  • Doe de champignons in de wok en bak deze mee tot ze beginnen te slinken.
  • Schenk alle natte ingrediënten in de wok: de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en sojasaus en voeg ook de pindakaas toe. Breng de saus aan de kook en roer goed door tot de pindakaas gesmolten is.
  • Leg de woknoedels in de pindasaus en kook de noedels in zo'n 5 minuten gaar in de saus. Trek zodra het kan de noedels uit elkaar met twee vorken.
  • Serveer de romige pindanoedels met kip direct.