Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Linzensalade met gebakken rode biet en geitenkaas

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram amandelstiften in kleine blokjes
  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • 1 courgettes in kleine blokjes
  • een handje rucola
  • 50 gram geitenkaas 2 plakjes per kom salade
  • 200 gram linzen uit blik
  • 7 gram verse oregano (half bakje) fijngehakt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bak als eerste de amandelstiften in een droge koekenpan totdat ze een bruin kleurtje hebben gekregen. Doe ze in een bakje en zet apart.
  • Bak nu de blokjes rode biet in een droge koekenpan totdat ook deze een kleurtje hebben gekregen, kan even duren overigens. Doe daarna hetzelfde met de courgetteblokjes, maar voeg hier wel een beetje olijfolie aan toe. Voeg tijdens het bakken van de courgetteblokjes ook de oregano en een beetje peper en zout toe.
  • Spoel de linzen schoon onder koud water, gebruik hiervoor een fijne zeef.
  • Voeg nu alles samen; meng de rode biet- en courgetteblokjes met de linzen en amandelstiften. Roer er op het laatst een beetje rucola doorheen en serveer met een paar schijfjes geitenkaas.