Ga terug
+ servings
Pulled pork bladerdeeghapjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

BBQ Pulled Pork bladerdeeghapjes

Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 1 vel vers bladerdeeg - of 5 plakjes uit de diepvries
  • 500 gr Pulled Pork - koud
  • 100 gr Cheddar - geraspt
  • 1 ei - losgeklopt
  • 2 el sesamzaadjes

Voor de bbq-saus:

  • 1 ui - gesnipperd
  • 50 ml water
  • 1 el natuurazijn
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 50 ml ketchup
  • 1 el Worcestershiresauce
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd het vel bladerdeeg in 18 vierkantjes (horizontaal in 6 repen, verticaal in 3). Gebruik je plakjes uit de diepvries, snijd deze dan in vieren en rol ze iets uit met een deegroller. Met diepvriesbladerdeeg kun je 20 snacks maken.
  • Doe voor de barbecuesaus een beetje olie in een pannetje en fruit hierin de ui aan.
  • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe, roer goed door en laat de saus een minuut of 5 zachtjes pruttelen.
  • Doe de Pulled Pork in een kom en schenk hier de barbecuesaus bij. Voeg ook de Cheddar toe en schep het geheel om met een lepel.
  • Leg een plakje bladerdeeg met een punt naar je toe en schep een lepel van het Pulled Pork mengsel op het bladerdeeg.
  • Vouw de twee zijkanten van het plakje deeg over de Pulled Pork en plak de puntjes aan elkaar met een druppel water.
  • Leg alle bladerdeeghapjes op de bakplaat en smeer ze in met losgeklopt ei.
  • Strooi de sesamzaadjes over het bladerdeeg en bak de snacks in 20 minuten goudbruin en gaar.