Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische pompoenlasagne met ricotta (20/11)

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui gesnipperd
  • 2 tenen verse knoflook geraspt
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 tl paprikapoeder scherp
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 10 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 2 el honing
  • 400 gram pompoen lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 250 gram ricotta
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en voeg de rode ui en knoflook toe. Bak totdat de ui glazig is en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer gelijk even goed door.
  • Voeg nu alle kruiden toe; paprikapoeder, Italiaanse kruiden, basilicum en ook de honing. Roer door en laat de saus een half uurtje pruttelen op middelhoog vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schaaf ondertussen met een kaasschaaf langwerpige plakken van de courgette. Het middenstuk van de courgette zal overblijven, de rest ga je gebruiken voor de lasagne.
  • Bouw nu de lasagne op. Begin met een laagje saus, dan courgette-plakken en daarna een laag pompoen lasagnebladen. Herhaal een paar keer en eindig met met een laag saus.
  • Meng de ricotta met een beetje peper en zout en verdeel met een lepel de ricotta over de bovenkant van de lasagne. Strooi er nog een beetje peper overheen en schuif in de oven voor 30-35 minuten. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de ricotta donker begint te worden.