Ga terug
+ servings
Gevulde speculaaskoeken
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Gevulde speculaaskoeken

Porties: 7 stuks

Ingrediënten

Voor de koeken:

  • 150 gr boter - op kamertemperatuur
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gr bloem
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el melk
  • snufje zout
  • 1 ei - losgeklopt

Voor de spijsvulling:

  • 150 gr amandelspijs
  • 1/2 el water
  • 1/2 ei - losgeklopt

Instructies

  • Klop de boter met de suiker romig met een keukenmachine of elektrische handmixer.
  • Voeg de melk toe en vervolgens ook de bloem, speculaaskruiden, het bakpoeder en een snufje zout. Kneed het geheel tot een soepel koekdeeg.
  • Pak het deeg in plasticfolie in en laat het 20 minuten in de vriezer of een uurtje in de koelkast stevig worden
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kneed het stevig geworden koekdeeg nogmaals door en rol het uit tot een plak van ongeveer 2-3mm dikte.
  • Steek met behulp van een koekjessteker cirkels uit het koekdeeg. Leg de helft van de ronde plakken koekdeeg op de bakplaat.
  • Klop de amandelspijs samen met het water en het halve ei even op tot het wat smeuïger wordt. Schep een flinke lepel van het amandelspijs op het koekdeeg op de bakplaat.
  • Leg de andere helft van het uitgestoken koekdeeg over de koeken op de bakplaat. Druk de randen van het deeg met behulp van een vork goed op elkaar.
  • Smeer de bovenkant van de koeken in met losgeklopt ei en bak de koeken in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.