Ga terug
+ servings
Chocoladepavlova met kersen
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Chocoladepavlova met kersen

Porties: 4 personen (als dessert)

Ingrediënten

Voor de pavlova:

  • 3 eiwitten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl maïzena
  • 20 gr ongezoet cacaopoeder
  • 50 gr pure chocolate chips

Voor de mascarponeroom:

  • 250 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker

En verder:

  • 1 blik kersen vlaaivulling

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de eiwitten samen met het kristalsuiker in een keukenmachine stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen het citroensap toe. Zeef de maizena en de cacaopoeder en voeg ook deze aan de eiwitten toe.
  • Spatel zodra de eiwitten stijf zijn geklopt de chocolate chips door het eiwitbeslag.
  • Schep de meringue op de bakplaat in een door jou gewenste vorm.
  • Droog/bak de pavlova 2 uur in het midden van de oven. De buitenkant van de pavlova moet hard en knapperig zijn, de binnenkant mag nog best chewy en zacht zijn.
  • Laat de pavlova helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met een elektrische handmixer stijf en roer de mascarpone en poedersuiker zacht.
  • Spatel de stijfgeklopte slagroom en zachte mascarpone door elkaar en schep de mascarponeroom op de pavlova.
  • Schep tot slot de vlaaivulling op de mascarponeroom en serveer de pavlova direct.