Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Pulled Pork op toast met bramensaus

Ingrediënten

Voor het vlees

  • 1 kg schouderkarbonade
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 el tabasco
  • 1 tl tijm gedroogd
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2,5 el donkerbruine basterdsuiker
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 50 ml water
  • 1 el honing

Voor de bramensaus

  • 100 ml rode wijn
  • 6 el bramenjam
  • 1 runderbouillonblokje
  • flink wat peper
  • 2 tl Worcestershire sauce
  • 100 ml water
  • 12 bramen
  • toast/brood naar wens.

Instructies

Voor het vlees

  • Snijd het bot van de schouderkarbonades af en doe de stukken vlees in de slowcooker.
  • Meng in een kom alle overige ingrediënten voor de pulled pork met elkaar en voeg dit aan het vlees toe. Zorg dat al het vlees onder het vocht ligt. Zet de slowcooker aan voor 8 uur op 'Low'.
  • Na 8 uur roer je het vlees door en trek je het met twee vorken uit elkaar. Laat de slowcooker nog twee uur aan staan en roer af en toe het vlees even door.
  • Voor het uitserveren van het vlees maak je de saus en het brood klaar.

Voor de bramensaus

  • Bak het brood af. Wanneer je toast wilt snijd je een pistolet eerst in schijfjes en dan rooster je ze in de oven volgens de tijd en temperatuur op de verpakking.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de bramen in een steelpan en zet het vuur aan. Roer goed door totdat je een gladde massa hebt. Laat eventueel een beetje indikken. Voeg op het laatst de bramen toe.
  • Serveer het vlees op toast met een beetje saus.

Notities

  • Wanneer je de pulled pork uitserveert zoals ik het heb gedaan, op toast, dan heb je genoeg aan de hoeveelheid saus voor ongeveer 15 stukjes toast. Wil je het als hoofdgerecht serveren dan kun je het recept voor de saus verdubbelen.