Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Kerst Cheesecake met OMF Bakmix!

Porties: 1 cheesecake

Ingrediënten

  • 1 OhMyFoodness New York Cheesecake Bakmix + bijbehorende ingrediënten zoals op de verpakking vermeld staat.
  • 125 gram kokosrasp + extra voor decoratie
  • 3x140 gram ananasblokjes uit blik
  • 1 el rietsuiker
  • een klont roomboter
  • 1 pak lange vingers kaneel (125 gram)
  • gouden chocolade krullen ik kocht die van Cake Angels

Instructies

  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Maak de cheesecake met de OMF bakmix volgens de instructies die op de verpakking vermeld staan, maar voeg de volgende stappen toe:
  • Als je de koekkruimels bij de gesmolten boter in het pannetje doet, voeg dan ook 25 gram kokosrasp toe. Roer goed door en stort de bodem in de springvorm.
  • Aan het beslag van de cheesecake voeg je de overige 100 gram kokosrasp toe. Stort het beslag op de bodem, verdeel gelijkmatig en schuif in de oven.
  • Wanneer de cheesecake klaar is en volledig afgekoeld (inclusief opstijven in de koelkast), karamelliseer je de stukjes ananas. Lek ze goed uit en bak ze in een droge koekenpan. Voeg na 5 minuten de klont boter en de rietsuiker toe en bak totdat ze beginnen te karamelliseren.
  • Leg de stukjes op de cheesecake en decoreer met de gouden chocoladekrullen en nog een beetje kokosrasp.
  • Maak nu af met de lange vingers. Steek 1 lange vinger vast met een satéprikker en leg vervolgens alle andere kaneelvingers schuin op elkaar. Knoop er losjes een lint omheen.

Notities

  • Je kunt de cheesecake heel goed een dag van tevoren maken en op de dag zelf de ananas karamelliseren en de cheesecake verder decoreren. Ook i.v.m. het slap worden van de kaneelvingers is dit een goed idee.
  • Verse ananas gebruiken is natuurlijk ook een optie!