Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in.
Doe de appelmoes, eieren, magere melk, sinaasappelsap en zoetstof bij elkaar in een kom en klop dit goed op tot de ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor de carrotcake toe en roer het geheel tot een dik beslag.
Stort het carrotcakebeslag in een cakeblik en bak de carrotcake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Houd de bovenkant van de cake in de gaten, mocht deze te donker worden dan kun je het cakeblik tijdens het bakken afdekken met aluminiumfolie.
Laat de cake 5 minuten in het cakeblik afkoelen en daarna volledig op een rooster.
Maak het roomkaasglazuur door alle ingrediënten hiervoor met elkaar op te kloppen. Smeer het roomkaasglazuur over de carrotcake en serveer de cake direct.
Notities
*Als je andere zoetstof dan SPLENDA gebruikt, check dan goed de verpakking voor de juiste verhoudingen. SPLENDA Stevia Kristal verhoudt zich 1:1 met kristalsuiker.