Ga terug
+ servings
WW-proof carrotcake
Recept afdrukken
2.77 van 13 stemmen

WW-proof carrotcake

Porties: 12 plakken (1 cake van 25cm)

Ingrediënten

Voor de carrotcake:

  • 100 gr 100% appelmoes
  • 3 eieren
  • 50 ml magere melk
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 100 gr SPLENDA Stevia Kristal - of andere zoetstof*
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 150 gr geraspte wortel
  • 250 gr volkoren bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Voor het roomkaasglazuur:

  • 200 gr light roomkaas
  • 50 gr SPLENDA Stevia Kristal
  • 1 tl vanille extract - of andere zoetstof*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in.
  • Doe de appelmoes, eieren, magere melk, sinaasappelsap en zoetstof bij elkaar in een kom en klop dit goed op tot de ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor de carrotcake toe en roer het geheel tot een dik beslag.
  • Stort het carrotcakebeslag in een cakeblik en bak de carrotcake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Houd de bovenkant van de cake in de gaten, mocht deze te donker worden dan kun je het cakeblik tijdens het bakken afdekken met aluminiumfolie.
  • Laat de cake 5 minuten in het cakeblik afkoelen en daarna volledig op een rooster.
  • Maak het roomkaasglazuur door alle ingrediënten hiervoor met elkaar op te kloppen. Smeer het roomkaasglazuur over de carrotcake en serveer de cake direct.

Notities

*Als je andere zoetstof dan SPLENDA gebruikt, check dan goed de verpakking voor de juiste verhoudingen. SPLENDA Stevia Kristal verhoudt zich 1:1 met kristalsuiker.