Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Courgettefriet met panko en Parmezaan

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • 100 gram Panko
  • 50 gram Parmigiano Reggiano in poedervorm
  • 1 el oregano
  • fleur de sel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgettes in frietjes en leg ze op keukenpapier zodat ze minder vochtig worden. Dep ze eventueel even een beetje droog.
  • Klop de twee eieren los in een kom en doe in een andere kom de panko, het paneermeel en de oregano. Roer de droge ingrediënten even goed door elkaar.
  • Haal nu alle courgettefriet eerst door het ei en daarna door het panko-parmezaanmengsel. Leg alle frietjes naast elkaar op de bakplaat en schuif in de oven voor tien minuten (in het midden van de oven).
  • Na tien minuten draai je alle frietjes om en schuif je de bakplaat nogmaals in de oven voor nog vijf minuten.
  • Serveer de frietjes met een beetje fleur de sel en nog een beetje Parmezaan erover.