Ga terug
+ servings
Chai tea ricottamuffins
Recept afdrukken
No ratings yet

Chai tea ricottamuffins met citroen

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr boter of margarine - op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • sap van 1 citroen
  • zest van 2 citroenen
  • 2 theezakjes voor chai tea - bijv. van Clipper
  • 250 gr ricotta
  • scheut melk - ong. 50 ml
  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in met olie.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg hier de eieren, citroensap en -zest en de inhoud van de zakjes chai tea aan toe.
  • Doe ook de ricotta en de melk in de kom en klop het geheel tot een klontvrij papje.
  • Schep de bloem, bakpoeder en een snuf zout in de kom en spatel het geheel tot een dik, klontvrij muffinbeslag.
  • Schep de muffinvormpjes vol met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.