Ga terug
+ servings
Bacon & Mais nacho's
Recept afdrukken
No ratings yet

Bacon & mais nacho's

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak tortillachips - 200 gr
  • 150 gr ontbijtspek - in reepjes gesneden
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 150 gr mais - uit blik, uitgelekt
  • 1-2 el jalapeño - uit pot
  • 100 gr mozzarella - geraspt
  • 150 gr Cheddar - geraspt
  • 1 avocado - in blokjes
  • 125 gr zure room
  • 1 tl cajunkruiden
  • sap van 1/2 limoen
  • verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de tortillachips in een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verhit een droge koekenpan op de kookplaat en bak hierin de ontbijtspek tot het vet begint los te laten.
  • Voeg dan de rode ui toe en bak deze met de spek mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de mais en jalapeño in de koekenpan en bak dit mee tot de mais donker begint te zien.
  • Verdeel het bacon & mais-mengsel over de tortillachips in de ovenschaal en strooi hier beide soorten kaas overheen.
  • Schuif de nacho's 10-15 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Roer de zure room, cajunkruiden en limoensap door elkaar en schep de saus over de nacho's zodra deze uit de oven komen.
  • Garneer de nacho's met avocado en verse bieslook.