Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Tuna melt galette

Porties: 1 galette

Ingrediënten

  • 4 vellen hartig taartdeeg
  • 224 gram tonijn uit blik (uitlekgewicht)
  • 1,5 tl sambal oelek
  • 1/2 rode ui (een grote, anders 1 hele kleine) gesnipperd
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • peper
  • zout
  • 3 plakken cheddarkaas
  • 100 gram belegen kaas geraspt
  • 1 ei losgeklopt
  • een beetje geraspte cheddar (voor er overheen)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de vier vellen hartig taartdeeg in een vierkant tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden tegen elkaar aan zodat het 1 grote plak wordt.
  • Maak nu de tonijnsalade door de tonijn, sambal, rode ui, yoghurtmayonaise en een beetje peper en zout met elkaar te mengen.
  • Stort dan 3/4 van de tonijnsalade in het midden van de plak deeg. Zorg dat gelijkmatig over het deeg verdeeld is, maar houd een ruime rand deeg over.
  • Leg de drie plakjes cheddar op de tonijnsalade, laat ze elkaar een beetje overlappen. Strooi ook de 100 gram belegen kaas over het geheel.
  • Verdeel nu het laatste beetje tonijnsalade over de cheddar en klap vervolgens de rand deeg rondom naar binnen.
  • Bestrijk het deeg royaal met het losgeklopte ei en strooi er op het laatst nog wat geraspte cheddar overheen.
  • Schuif in de oven voor 20 tot 25 minuten.