Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de vier vellen hartig taartdeeg in een vierkant tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden tegen elkaar aan zodat het 1 grote plak wordt.
Maak nu de tonijnsalade door de tonijn, sambal, rode ui, yoghurtmayonaise en een beetje peper en zout met elkaar te mengen.
Stort dan 3/4 van de tonijnsalade in het midden van de plak deeg. Zorg dat gelijkmatig over het deeg verdeeld is, maar houd een ruime rand deeg over.
Leg de drie plakjes cheddar op de tonijnsalade, laat ze elkaar een beetje overlappen. Strooi ook de 100 gram belegen kaas over het geheel.
Verdeel nu het laatste beetje tonijnsalade over de cheddar en klap vervolgens de rand deeg rondom naar binnen.
Bestrijk het deeg royaal met het losgeklopte ei en strooi er op het laatst nog wat geraspte cheddar overheen.
Schuif in de oven voor 20 tot 25 minuten.