Waarschuwing: Salmonella in zalm!

Even een kort berichtje tussendoor. In verschillende verpakkingen van gerookte zalm is een salmonella bacterie gevonden. Omdat dit een vervelende bacterie is die salmonella veroorzaakt, waarschuwen verschillende instanties je als je zalm in huis hebt.
Salmonella is geen pretje, dat kan ik je uit ervaring vertellen. Je kunt het oplopen door bijvoorbeeld rauwe kip te eten, maar verschillende soorten voedsel kan besmet raken met de salmonella bacterie.

Het duurt even voordat salmonella zich uit, zo’n 24 tot 48 uur. Buikpijn, hoofdpijn, braken, diarree, koorts en andere symptomen kunnen erop wijzen dat je iets verkeerds gegeten hebt. Kijk zelf even wat je het beste kunt doen als je salmonella hebt. Drink in ieder geval genoeg water en ziek goed uit, het kan een week aanhouden.

Zalm

Hoe weet je nou of jij ook besmette zalm in huis hebt?
Op elke verpakking staat een logo zoals hierboven rood omcirkelt of een soortgelijk logo, maar dan in ruitvorm. Wanneer hier de code EL- 41A82EC of NL-6115EG staat, is de zalm hoogstwaarlijk besmet en moet je deze terug brengen naar de winkel waar je het hebt gekocht (of weggooien).

Zoals je ziet heb ook ik een besmet pakje zalm in de koelkast, die gaat vanmiddag dus terug. Albert Heijn heeft laten weten dat de klanten die met de zalm terug komen hun geld gewoon terug krijgen.

Kijk voor een volledige productlijst hier en check je koelkast! Ook wordt geadviseerd als je de zalm ingevroren hebt, het niet te eten.
Mocht je vragen hebben zullen we proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden of je te verwijzen naar een site waar je meer kunt lezen.

 

Join the Conversation

 1. Goed dat je even waarschuwt! Ik zelf eet geen zalm, dus ik hoef ook niet te checken, maar voor de mensen die het niet weten, is het wel heel erg fijn dat je dit meld. :)

 2. Goed dat jullie dit even melden! Mijn moeder had het al op de radio gehoord, gelukkig hebben wij geen zalm gekocht of gegeten.

 3. Chantal says:

  Ik heb vanmiddag bij de AH gerookte zalm compleet rauwkost gegeten en hierna zei een vriendin dit pas! Ik heb de verpakking op school weg gegooid dus ik heb geen idee welk nummer er op staat maar ik vraag me af of de AH de verpakking niet al uit de supermarkt had moeten halen vandaag..

  1. Annebeth says:

   De AH heeft als het goed is alle verpakkingen al uit de winkel gehaald. De verpakking die jij had, zal waarschijnlijk gewoon prima zijn geweest, omdat het van een andere ‘batch’ zalm is gemaakt.
   Volgens mij staat jouw product ook niet op de lijst. Dus dan mag je ervan uitgaan dat het een goed product is! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close