Tony’s Chocolonely chocolade letter reep

Het lijkt wel chocoladeweek op OhMyFoodness! Niet zo gek ook met de feestdagen in het vooruitzicht. Naast pompoen en kastanjes, vervult ook chocolade een belangrijke rol in de herfst en winter. In de vorm van bonbons, chocoladerepen, adventkalenders, chocoladeletters… Topmerk Tony’s Chocolonely gaat laat eigenwijs de andere kant op en gaat voor een combinatie van een chocoladeletter en een chocoladereep: een chocolade letter reep. Wat je je daarbij voor moet stellen? Een overdosis aan pure heerlijkheid, de perfecte chocoladeletter(reep) voor de chocoholic.

Tony’s Chocolonely is het merk dat mij aan Willy Wonka chocolade aan het denken. Je weet wel, van Charlie and the Chocolat Factory. Hoe gaaf zou het zijn om zelf zo’n gouden wikkel in je chocoladereep te vinden, zodat je naar de fabriek van Willy Wonka mag. Woooow. Tony brengt mij altijd even terug naar de tijd waarin ik met grote ogen naar de film keek, wel de originele natuurlijk.

Maar Tony’s Chocolonely is meer dan dat. Het chocolademerk gaat al ruim vijf jaar de strijd aan voor een eerlijke verdeling binnen de cacaoketen. Eigenaar Teun (Tony) brengt in 2005 de eerste (lonely) officieel slaafvrije chocoladereep op de markt onder de naam Tony’s Chocolonely. 5.000 chocoladerepen werden er gemaakt, maar vanaf het eerste moment was het al populair, 10.000 chocoladerepen moesten bij geproduceerd worden.

De producten van Tony’s Chocolonely zijn makkelijk te herkennen in de schappen van de supermarkt en dat zal met de chocoladeletterreep zeker niet anders zijn. De kenmerkende rode en groene verpakkingen met grote letters springen direct in het oog.

Goed, een chocolade letter reep dus. Kortgezegd houdt dit in dat de ‘lege’ ruimten van een chocoladeletter, gewoon zijn opgevuld met nóg meer chocolade. Niets geen gereken welke letter het meeste chocolade zou hebben (ja, ik deed dat als kind), maar gewoon bij iedere reep evenveel chocolade hebben. Helaas is de chocolade letter reep niet in iedere letter van het alfabet verkrijgbaar maar slechts in de letter S van Sint, P van Piet en M van Mmmm

Het initiatief van een chocolade letter reep van Tony’s Chocolonely is briljant. Want zeg nou zelf, wanneer je in het schap van de supermarkt een chocoladeletter zit liggen óf een chocoladeletter waarbij de lege ruimten ook nog eens zijn opgevuld met chocolade, is voor mij de keus snel gemaakt!

Nieuwsgierig geworden? De chocoladeletterreep ligt vanaf nu in de winkel en is verkrijgbaar in de smaken melk en puur. Voor € 2,82 is ie voor jou! Overigens kun je hem ook bestellen in de webshop.

Join the Conversation

  1. Tony Chocolony is zo LEKKER! Leuk hoor, die letters. ^^

  2. Een keer wat anders als die simpele gewone chocoladeletters. Zeker proberen!

  3. Oooh, de chocolade van Tony Chocolonely is zoooo lekker! Vooral die met hazelnoten, maar die is er niet in chocoletter vorm geloof ik.. althans, bij de AH waar ik werk niet in ieder geval.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close