Dit recept is eerder verschenen in de nieuwsbrief van 1 november 2022.

Speculooskoeken met witte chocolade
Eén van mijn favoriete recepten voor dikke koeken is deze. Perfect voor de herfst dankzij de smaak van Speculoos en verrijkt met witte chocolade.
Ingrediënten
Voor de koeken:
- 125 g boter - op kamertemperatuur
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g fijne kristalsuiker
- 4 el Speculoos (glad)
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 365 g bloem
- snuf zout
- 50 g bakvaste chocolatechips (wit)
- 6 Speculooskoekjes - gebroken
En verder:
- 50 g Speculoos - gesmolten
Instructies
- Klop de boter met beide soorten suiker romig. Voeg de Speculoos, vanille-extract en de eieren toe en klop dit nog even mee.
- Doe dan het bakpoeder, de bloem, zout, chocolatechips en de in stukken gebroken Speculooskoekjes in de kom en kneed dit tot een stevig koekdeeg.
- Vorm 6 grote ballen van het kookdeeg en leg deze minimaal 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de koeken in het midden van de oven in 12 minuten (bijna) gaar. Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat.
- Drizzle de opgewarmde Speculoos over de koeken en strooi er desgewenst nog verkruimelde Speculooskoekjes overheen. Bewaar de koeken luchtdicht buiten de koelkast.
Hoi Sabine! In de bereidingswijze staat bij stap 1 “Klop de boter met beide soorten suiker romig.”, maar in het recept staat maar één soort suiker. Welke moet er nog bij? :)
Groetjes!
Ho, daar moet nog 100g fijne kristalsuiker bij. Dank voor je oplettendheid, ik heb het toegevoegd!