Opening van de Taartshop

Afgelopen zaterdag vond de feestelijke opening plaats van winkel de Taartshop in Apeldoorn. Eigenaresse Jolanda is al een poos eigenaar van de gelijknamige webshop en blijkbaar ging het zo goed met de zaken dat het tijd werd voor een fysieke winkel. Ik ontving een uitnodiging voor de feestelijke opening en met Ohmyfoodness in het achterhoofd kon ik dat natuurlijk niet laten schieten. Eindelijk is er dan een winkel in Apeldoorn waar kook- en bakspullen gekocht kunnen worden. En mocht je nou niet in Apeldoorn wonen, wees niet getreurd. Alle spullen kunnen namelijk ook online via de Taartshop besteld worden.

De Taartshop zit aan de Molenstraat-centrum, net iets buiten het centrum van Apeldoorn maar op loopafstand van het station. De opening vond plaats tussen 10.00 en 15.00 en omstreeks elf uur was het mega druk. Ik had verwacht dat gasten verwelkomt zouden worden met een drankje en eventueel een cupcake, wel zo toepasselijk. Helaas was dit niet het geval wat ik stiekem toch een beetje jammer vond. Bij een feestelijke opening verwacht je wel iets dergelijks. Achterin de winkel waren cupcakes en koffie/thee ter traktatie te verkrijgen. Door de drukte heb ik dit niet kunnen zien, maar het was er dus wel. Desalniettemin was de rode loper uitgelegd en was aan de aanwezigheid van ballonnen toch duidelijk te zien dat het om een nieuw geopende winkel ging.

Op de zaterdag werden verschillende workshops georganiseerd die met name voor kinderen erg leuk waren. Althans, het merendeel wat aan bijvoorbeeld de workshop ‘cupcake versieren’ meedeed was jonger dan tien jaar. Zelf had ik geen tijd om hieraan deel te nemen, maar ik vond het een erg leuk initiatief. Een goede gelegenheid om kinderen ook aan het bakken en koken te krijgen, iets dat natuurlijk nooit weg is.

De winkel zelf is ruim opgezet, ook al is hij qua oppervlakte niet enorm. De bekende Ikea kastjes komen voorbij en dat is erg handig om spullen in uit te stallen. Wel vraag ik me af wat er met het achterste gedeelte van de winkel gaat gebeuren. Zaterdag deed dit dienst als workshop ruimte, dus wellicht dat dit voortaan ook in de winkel te doen is? [Edit]Van eigenaresse Jolanda kreeg ik te horen dat het achterste gedeelte van de winkel inderdaad dienst gaat doen als workshop ruimte. Een overzicht van de workshops is te vinden op hun website.[/Edit]


Het assortiment van de winkel komt logischerwijs overeen met die van de webshop. Fijn, want mening bakhart (zoals die van ons) gaat van deze winkel sneller kloppen. Verschillende kleuren fondant, decoratie-materiaal, bakmixen en bakblikken alles is in deze winkel wel aanwezig. Tientallen verschillende cupcake vormpjes die ik allemaal wel wilde meenemen veroverden mijn hart, maar met de gedachte dat er thuis nog heel wat op mij lagen te wachten wist ik mij in te houden. De prijzen zijn allemaal redelijk normaal en vallen me reuze mee. Ik had verwacht minstens zeven euro neer te moeten tellen voor cupcake vormpjes, maar de prijzen hiervan liggen rond de drie/vier euro. Het decoratiemateriaal is iets duurder maar als je bedenkt dat je hier erg lang mee doet is die prijs te overzien.

En uiteraard ging ik niet met lege handen naar huis…

Ik kocht een kilo zak mix voor botercrème, twee smaakmakers in de smaken Chocolade en Citroen en een buisje decoratie sterretjes. Voor deze vier producten moest ik €12,35 afrekenen wat best wel meevalt naar mijn idee. Met alle producten doe je namelijk erg lang.

Mocht je een keer in Apeldoorn zijn en bij de Taartshop naar binnen willen huppen dan kan dat op woensdag, donderdag en zaterdag. Op woensdag en donderdag is de winkel geopend van 09.00 – 17.00 en op zaterdag van 09.00 – 13.00. Wanneer je op zoek bent naar leuke bakspulletjes en voldoende decoratiemateriaal dan is deze winkel zeker een leuk stekkie. Ga je liever voor gemak en bestel je alles liever online vanuit je luie stoel dan kan dat natuurlijk ook via de webshop. Producten kunnen zowel opgestuurd als afgehaald worden.

Join the Conversation

 1. Wauw die taart, zo mooi!

 2. Wat een leuke winkel! Helaas woon ik niet zo dicht bij Apeldoorn.
  xx

 3. Oh, wat superleuk!! Daar ga ik zeker een keer langs! :)

 4. super leuk :D en edible stars zijn leuk :D!!! jammer genoeg woon ik totaal niet in apeldoorn

 5. Ik kom regelmatig in Apeldoorn dus dit is een hele leuke tip! Dankjewel :)

 6. bertine says:

  super leuk ik ga gauw kijken,woon toch in de buurt.
  tot gauw lekker snuffelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close