Betty Crocker Chocoladecake

349

Valentijnsdag is al even achter de rug, toch besloot ik even in deze sfeer te blijven hangen. Vandaag een review en tutorial van een bijzondere cakemix. De Betty Crocker Supermoist Butter Recipe Chocolate Cake Mix via USFoodz. Zo. Da’s een hele mond vol, maar smaakt het ook zo lekker als het klinkt?

Om deze cake te maken, heb je het volgende nodig:

– De cakemix
– Drie eieren
– 300 ml water
– 80 gram boter

Niet veel, hè? Het is een heel gemakkelijke mix, waar je alleen maar dingen aan hoeft toe te voegen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Verwarm je oven eerst voor op 170° C. De volgende stap is heel makkelijk, doe alles bij elkaar en mix dit tot je een glad beslag hebt.

Dit beslag giet je in een bakvorm, deze mix is meer dan genoeg voor een cake en nog een aantal losse cupcakes erbij. Heb je een springvorm groter dan 26cm dan is deze mix ideaal, je kunt het beslag ook verdelen over twee springvormen van 24 of 22 cm, zodat je ze kunt stapelen.

Schuif de bakvorm in de oven en laat deze in ongeveer 35-40 minuten garen. Controleer na deze tijd even of de cake in het midden wel helemaal gaar is door een tandenstokertje (of een nog droge spaghettisliert) in het midden van de cake te prikken. Komt deze er droog uit, dan is je cake gaar. Is hij nog nat, laat hem dan nog even in de oven staan.

Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en laat hem dan volledig afkoelen op een taartrooster. Wanneer hij helemaal is afgekoeld kun je hem natuurlijk gewoon zo serveren. Maar je kunt nu ook los gaan met versiering of vulling. Ik besloot de cake af te maken met de Betty Crocker Rick & Creamy Triple Chocolate Fudge Chip Frosting.

Ik sneed de cake doormidden en besloot de frosting tussen de cake te smeren. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, ging dat niet helemaal lekker. Volgens het bakje hoefde ik de frosting alleen maar door te roeren en kon ik hem zo gebruiken. Dit verliep niet helemaal zoals gewenst. De frosting is vrij dik en de cake (zoals het pakje belooft) heel ‘moist’, waardoor je hem kapot scheurt als je gaat smeren. Ik heb het bakje een halve minuut in de magnetron gezet, waardoor het wat zachter werd. Op deze manier kon ik hem perfect smeren.

Ik heb een heel royale laag tussen en op de cake gesmeerd, zodat ik niks over zou houden. Lekker!! De frosting is heerlijk, vol met smaak en met lekkere kleine stukjes chocola. Echt een aanrader. De cake was machtig, maar érg lekker. Omdat een hele cake niet in een week opgaat (en zeker niet goed is voor de lijn), heb ik de helft aan mijn collega’s gegeven.

Het resultaat is een heerlijke luchtige cake die écht Super Moist is. De frosting is heerlijk en zeker in combinatie met elkaar is het een topper.  Jum! Wat vind je ervan? Ziet dat er lekker uit of niet?!

De bakmix voor deze cake is te koop op Usfoodz voor €3,99

Join the Conversation

  1. Christina says:

    Heb ik ook eens gemaakt! Superlekker :) De cake smaakt heel erg naar de chocolademuffins van de Panos (die heerlijk zijn), dus volgende keer ga ik proberen om chocoladedruppels toe te voegen om de muffins na te maken :p

  2. Mmmm deze cake heb ik ook wel eens gemaakt, echt super lekker!

  3. Ziet er heerlijk uit!

  4. Ziet er heeeeerlijk uit!

  5. Ziet er lekker uit! Ik zag een tijdje terug deze mix en winkel ook al langskomen op beautylab :) Denk dat ik er ook eens een kijkje ga nemen :)

  6. awh hij ziet er zo lekker uit!

  7. Wow jouw bakvorm is echt geweldig!

    1. Annebeth says:

      Ja he?! Er zaten ook nog kleine cupcakehartvormpjes bij!
      En het fijne is, het is zo’n siliconenvorm, dus je cake komt er áltijd goed uit! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close