Zalmrolletjes met Citroen Ricotta en Avocado

160

Voor de liefhebbers van zalm is dit een heerlijk fris en zomers hapje voor bij een borrel. Zelf ben ik gek op zalm en eet ik het graag in een salade of op een bagel met roomkaas. Maar deze rolletjes gaan er ook erg goed in. Ricotta is al een lichte kaassoort en doordat je dat meng met wat citroenrasp en een beetje sap, wordt lekker fris van smaak. Een smaak die goed bij de gerookte zalm past. Voeg daar nog wat avocadostukjes aan toe en je hebt een mooi gevuld borrelhapje.

Je maakt ze redelijk simpel. Door de ricotta met de avocado en citroen te mixen, heb je de helft van het werk al gedaan. Beleg rechthoekige sandwichplakken zalm (dit werkt het makkelijkst) met een dotje van het mengsel en rol op. Hoe je dan mooie rolletjes kunt snijden? Door ze even in de vriezer te stoppen, en wanneer ze dan wat stijver zijn, krijg je dit prima voor elkaar.

Uiteindelijk nog even door de zwarte sesam rollen en klaar ben je. Lekker zijn ze!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5 van 1 stem

Zalmrolletjes met Citroen Ricotta en Avocado

Porties20 rolletjes

Ingrediënten

  • 200 gram ricotta
  • 1 citroen rasp
  • 1 el citroensap
  • 1,5 avocado in blokjes
  • 200 gram zalm sandwichplakken
  • sesam naar keuze

Instructies

  • Mix de ricotta met de citroenrasp, het citroensap en de avocado blokjes.
  • Beleg een plak zalm aan de rand met een strook van het mengsel en rol daarna strak op. Herhaal dit met alle plakken.
  • Stop de rolletjes even in de vriezer totdat ze een beetje stijver zijn waardoor je ze makkelijker kunt snijden. Een uur tot anderhalf uur moet genoeg zijn.
  • Snijd de rolletjes in stukjes en rol ze door de sesam.

Join the Conversation

  1. Marloes says:

    Hoi Vivian,

    Ik mis de avocado bij de ingrediënten. Is 1 avocado voldoende?

    1. Hoi Marloes, 1,5 avocado heb ik in het recept staan. Heb het gelijk even aangepast, dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close