Xian Bing (Chinese vleesbroodjes)

Door een van mijn Instagram volgers werd ik een tijdje geleden getipt over Xian Bing. Of nouja getipt, ze vroeg of ik ooit al eens Xian Bing had gemaakt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik echt even moest Googelen hoor, ik had er namelijk nog nooit van gehoord. Wel was ik bij het eerste zoekresultaat al verkocht want broodjes gevuld met vlees? YES PLEASE! Xian Bing worden ook wel gevulde pannenkoekjes genoemd en mij deed het een beetje denken aan Batbots, je weet wel… de Marokkaanse broodjes die ik samen met Fatima heb gemaakt een hele tijd geleden. Het fijne aan Xian Bing is dat je het in no time hebt gemaakt. Het deeg hoeft namelijk niet eindeloos gekneed te worden en hoeft ook niet te rijzen. Je laat het deeg 30 minuutjes rusten en in de tussentijd maak je vast de vleesvulling klaar. Easy does it. Eet deze broodjes/pannenkoekjes bij een kom Chinese tomatensoep en je makkelijke maaltijd is compleet.

Met het recept maak je 20 broodjes in totaal, maar ze zijn vrij klein van stuk. Daarnaast laten ze zich ook heel goed bewaren! Vries ze bijvoorbeeld in of bewaar ze een paar daagjes in de koelkast.

Mocht je moeite hebben met het vullen en vouwen van de broodjes: op mijn Instagram-kanaal heb ik een Reel geplaatst voor dit recept waarin je de techniek kunt zien.

Xian Bing

No ratings yet

Xian Bing

Porties20 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 4 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • 2 kommen
  • Koekenpan

Ingrediënten

Deeg:

  • 550 g bloem
  • 250 ml kokend heet water
  • 100 ml water op kamertemperatuur
  • 2 el zonnebloemolie
  • snuf zout

Vulling:

  • 300 g rundergehakt
  • 4 bosuitjes - in kleine ringen
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/2 tl kristalsuiker
  • 1 el Shaoxing wine
  • 1 ei
  • snuf zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en roer het vluchtig door. De ingrediënten hoeven niet perfect gemengd te zijn.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een kom en kneed dit door. De vulling is behoorlijk nat, maar dat hoort zo.
  • Verdeel het deeg in 20 porties van ongeveer 50 gram.
  • Rol ieder portie deeg tot een bolletje en druk dit uit tot een pannenkoekje met een diameter van ongeveer 10 cm.
  • Schep een eetlepel van de gehaktvulling in het midden van het deeg en vouw het deeg vervolgens tot een buideltje.
  • Duw het deegbuideltje weer uit tot een pannenkoekje van ong. 1 cm dik. Herhaal bovenstaande stappen tot je alle porties deeg hebt gevuld.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de Xian Bing aan weerszijden goudbruin.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Xian Bing

Join the Conversation

  1. Sabine says:

    Vries je de broodjes gebakken of ongebakken in? En hoe kan ik ze na invriezen weer het beste opwarmen?

    1. Sabine Author says:

      Bij voorkeur ongebakken invriezen! Je bakt ze dan (bevroren) op dezelfde manier als je zou doen als ze vers zijn. Wel zou ik een deksel over de pan leggen tijdens het bakken zodat de binnenkant ook weer kan opwarmen.

      1. Linda says:

        Bewaar je ze in de koelkast naar het bakken of ingebakken?

      2. Sabine Author says:

        Ik snap je vraag denk ik niet helemaal?

      3. Linda says:

        Bewaar je de broodjes in de koelkast gebakken of ongebakken

      4. Sabine Author says:

        Gebakken, anders gaat het plakken!

  2. Cindy says:

    Hai, gebruik je geen gist in het deeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close