Speculoos carrotcake voor mijn verjaardag

332

30 hoeraatjes voor mij want ik ben jarig vandaag! Ik sluit officieel mijn twintiger jaren af en ga vanaf vandaag verder als dertiger. 30, wow. Vroeger vond ik dat echt zo oud en nu ben ik 30 en denk ik ach, het valt ook eigenlijk wel mee. Hoewel het op de planning stond om een groot feest te geven samen met Tim, hij wordt over een maand 30, is dat plan compleet in duigen gevallen natuurlijk . Maar goed, dat betekent niet dat ik niet alsnog een (klein) feestje kan vieren vandaag. En natuurlijk moet ik op OMF vandaag dan ook een taart delen. En wat voor een!

Ik krijg vaak de vraag waar ik al mijn inspiratie voor recepten vandaan haal. Dat is letterlijk overal vandaan en soms hoef ik maar een foto van een taart te zien en er popt een idee in me op. Zo zag ik máánden geleden tijdens een rondje Pinterest eens een stapeltaart voorbij komen met een overdaad aan botercrème en hier en daar wat drips. Leek me heerlijk en uiteindelijk ontwikkelde die foto zich in mijn hoofd tot het recept van deze Speculoos carrotcake. Naast cheesecake is carrotcake toch wel mijn favoriete taart. Op de klassieke manier, met creamcheese frosting, vind ik hem het aller lekkerst maar voor de variatie is deze taart met Speculoos ook wel echt heel fijn. Super zoet wel dus snijd vooral niet te grote stukken, wil je jouw gasten ook nog verblijden met ander lekkers.

Zoals altijd maakte ik mijn carrotcake zonder noten zodat Tim er ook rustig van kon snoepen, maar voel je vrij om een handvol walnoten of pecannoten toe te voegen aan het beslag van deze taart.

Speculoos carrotcake

Speculoos carrotcake

Speculoos carrotcake

Speculoos carrotcake

0 van 0 stemmen

Speculoos Carrotcake

Porties1 taart (22 cm)

Ingrediënten

Voor de carrotcake:

  • 4 eieren
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 300 gr wortel - geraspt
  • snuf zout

Voor de speculoosbotercrème:

  • 100 gr boter - zacht
  • 300 gr Speculoospasta
  • 50 gr poedersuiker

En verder:

  • 125 gr Speculoospasta
  • 6 Speculoosjes - grof verkruimeld

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen goed in.
  • Breek de eieren in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Klop goed op voordat je de olie toevoegt. Klop deze goed door het eimengsel.
  • Voeg vervolgens het vanille-extract, zelfrijzend bakmeel, snuf zout, kaneelpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe en spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Roer als laatste de geraspte wortel door het cakebeslag.
  • Stort het beslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en bak de carrotcake 75 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de carrotcake helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in twee plakken.
  • Doe de zachte boter in een kom en voeg hier de speculoospasta aan toe. Klop het geheel met een keukenmachine of elektrische handmixer tot een gladde crème.
  • Zeef de poedersuiker boven de botercrème en mix deze er nog even door.
  • Smelt de speculoospasta in een steelpannetje.
  • Smeer de bovenkant van de onderste plak cake in met de helft van de gesmolten speculoospasta en laat deze iets over de randen drippen.
  • Smeer de helft van de speculoosbotercrème over de bovenkant van de cake en verdeel hier de helft van de koekkruimels overheen.
  • Leg de tweede plak cake er bovenop en smeer ook deze in met de gesmolten speculoospasta en de speculoosbotercrème. Verdeel het restant van de koekkruimels over de taart.
  • Serveer de taart direct of bewaar hem maximaal 3 dagen in de koelkast.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Speculoos carrotcake

Join the Conversation

  1. Yousra says:

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag . Maak er een leuke dag van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close