Sinaasappelkip in tomatensaus

Kip is altijd al favoriet geweest hier in huis. Het hele kip, het meest veelzijdige stukje vlees KIP! principe gaat ontzettend op en vooral tijdens mijn zwangerschap was dit ideaal. Ik heb rood vlees ontzettend gemist maar door vaak kip te eten werd dit gemis wel een beetje opgevuld. Inmiddels staan er op OMF al ontelbare recepten waar kip in is verwerkt dus aan inspiratie geen gebrek zou ik zeggen. Toch vind ik het leuk om nog regelmatig te variëren. Deze sinaasappelkip in tomatensaus bedacht ik vooral omdat ik graag couscous wilde eten als avondeten. Nu vind ik het altijd vrij lastig om daar iets lekkers bij te bedenken. Met couscoussalades geen problemen hier, maar zodra ik het warm als avondeten wil serveren ben ik toch altijd aan het klungelen met wat daar nou bij te doen. Enfin, de sinaasappelkip in tomatensaus vond ik in ieder geval een groot succes. Lekker dus met (parel)couscous en gegrilde groenten.

sinaasappelkip in tomatensaus

5 van 1 stem

Sinaasappelkip in tomatensaus

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kipstukken of drumsticks
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 blik tomatenblokjes 400gr
  • 2 el honing
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • zout

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin. Gaar hoeft het vlees nog niet te zijn. Schep de kip uit de pan en houd even apart.
  • Fruit in het overgebleven vet het uitje aan tot deze glazig begint te worden. Doe vervolgens het paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en de knoflook in de pan. Bak dit mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Schenk de tomatenblokjes bij de ui en knoflook in de pan. Voeg de honing, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe. Roer goed door en breng de tomatensaus aan de kook. Breng de saus op smaak met zout.
  • Doe de kip bij de tomatensaus in de pan en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en stoof de kip in 30 minuten helemaal gaar.

Join the Conversation

  1. Julie says:

    Waaa deze ziet er waanzinnig lekker uit! Ik maak vaak een gelijkaardig gerecht met citroen ipv sinaasappel – eerder Italiaans geïnspireerd dan Marokkaans. Dit recept lijkt een goede variatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close