Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

De laatste tijd ben ik wat meer into de Arabische gerechten. Past ook wel bij het seizoen, meestal krijg ik daar na de zomer(vakantie) namelijk zin in. Ik vind het heerlijk om door de Turkse supermarkt te struinen, op zoek naar ingrediënten die mij soms niet helemaal bekend zijn. Tijdens het koken van dit soort gerechten gebruik ik specerijen waar ik niet iedere dag naar grijp en dat zorgt steevast voor heerlijke geuren in huis én in de rest van de buurt. Ik ben altijd nieuwsgierig of er mensen voor of langs ons huis lopen die zich dan afvragen wat we allemaal aan het maken zijn. Ik heb dat zelf wel altijd! Onze straat wordt verreikt met Turkse, Marokkaanse en Poolse gezinnen dus de geuren die hier rond etenstijd door de wijk dwarrelen zijn waanzinnig. Enfin, wanneer je deze Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus maakt weet je ook zeker dat jouw huis en de buurt lekker ruikt. Eet de gehaktballetjes met couscous en gestoofde aubergine of gegrilde groenten, super lekker. Het recept voor deze balletjes is geïnspireerd op een recept van The girl who loves to eat.

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

3 van 4 stemmen

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 400 gr lamsgehakt
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el honing
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes bij elkaar in een kom en kneed dit goed door. Vorm balletjes van het gehaktmengsel. Hoe groot of hoe klein je ze maakt is aan jou.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetjes in tot ze aan alle kanten bruin zijn. Gaar worden hoeft nog niet, dat komt later.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Fruit in dezelfde pan als die je net hebt gebruikt de ui en knoflook tot het goed begint te geuren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de kaneel, garam masala en chilivlokken en laat de saus 10 - 15 minuten indikken.
  • Voeg de honing aan de ingedikte saus toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Doe de gehaktballetjes bij de tomatensaus in de pan, schep goed om en laat de gehaktballetjes nog 5-10 minuten in de saus koken tot het vlees gaar is geworden.

Join the Conversation

  1. Die gehaktballetjes..of eigenlijk ballen die ik gemaakt had waren toch een partij lekker! Heerlijk recept! Aanrader!

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn! :D

  2. Hallo Sabine, ga ik proberen. Ik ga er wel een stuk minder zout in doen. De gember noem je overigens niet meer bij de bereiding. Groeten Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close