Gevulde eieren met chorizo

154

‘Hapjes maken voor de feestdagen’ stond er in oktober op mijn To Do-lijstje. Voor OMF natuurlijk dus ik was er al vroeg bij, maar ik vind het altijd waanzinnig om er lekker over na te denken. Want tijdens de feestdagen is het natuurlijk één groot feest met veel lekkere wijntjes, en veel lekkere hapjes. Op en top kerst, op en top oud en nieuw. En wat ga je dan maken? Old skool gevulde eieren had ik bedacht. Die gaan er altijd bij iedereen in en old skool of niet, ze blijven stiekem gewoon een beetje populair. Maar, besloot ik, dan wel in een ander jasje. Met chorizo en een beetje meer pit erin. Zo simpel als het idee is, zo snel en makkelijk zijn ze gemaakt. De vulling van de gekookte eieren mixte ik met verschillende lekkere ingrediënten en nadat ik alle eieren gevuld had, maakte ik ze af met een halve plak chorizo en een beetje koriander. Héél lekker zijn ze, en een feestje op tafel!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

0 van 0 stemmen

Gevulde eieren met chorizo

Porties20 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • een paar druppels tabasco
  • 1 tl paprikapoeder gerookt
  • een snuf zout
  • 1,5 el yoghurtmayonaise
  • 3 tl chilisaus
  • 10 plakjes chorizoworst gehalveerd
  • verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Kook de eieren 8-10 minuten zodat het eigeel goed gestold is.
  • Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze vervolgens door de helft.
  • Lepel het eigeel eruit en doe dit in de kom van een staande mixer.
  • Voeg aan het eigeel de tabasco, paprikapoeder, zout, yoghurtmayonaise en chilisaus toe. Mix tot een gladde massa (het beste kun je hiervoor een garde als opzetstuk gebruiken).
  • Doe de vulling in een spuitzak of net als ik; in een plastic diepvrieszakje. Hang om te vullen het zakje in een groot glas, met een punt van het zakje naar beneden en knip de punt van het zakje eraf.
  • Vul nu alle eieren met de vulling en steek er vervolgens een halve plak chorizo in.
  • Maak af met een beetje koriander.

Join the Conversation

  1. Ik sla dit recept op! het ziet er heerlijk uit zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close