Sweet Chili Chicken drumsticks

Qua vlees doen wij niet zoveel aan variëren. Beetje stom eigenlijk want ik weet dat er héél veel lekker en gezond vlees verkrijgbaar is in Nederland maar wij vallen toch zeker een paar keer per week terug op kip. Kip is ongetwijfeld onze favoriet. Het meest veelzijdige stukje vlees (ha, ik moest hem erin zetten) en ook gewoon heel erg makkelijk. Als we dan kip gebruiken variëren we wel heel erg veel en gebruiken we ieder deel van de kip wel. Vandaag deel ik mijn recept voor Sweet Chili Chicken drumsticks. Lekker simpel met hele toegankelijke en makkelijke ingrediënten, maar wel erg lekker. Ik maakte deze drumsticks klaar in de oven, maar met mooi weer kunnen ze natuurlijk ook op de barbecue!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 600 gram drumsticks
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie

1. Hak de knoflook, de ui en de rode peper fijn. Roer deze door de honing, sojasaus en olijfolie.

2. Dep de kip droog en leg deze in de marinade. Wrijf de kip goed in met de Sweet Chili marinade. Laat de kip minimaal twee uur in de koelkast marineren.

3. Verwarm de oven voor op 180°C.

.4. Leg de drumsticks naast elkaar in een ingevette ovenschaal en schenk de marinade eroverheen. Bak de kip in het midden van de oven in 35 minuten gaar.

Sweet Chili Chicken

Join the Conversation

  1. Liefs lara says:

    Wij gaan kiezen thuis ook regelmatig voor kip eigenlijk, het is gewoon ook een veelzijdig stukje vlees haha. Dit recept lijkt mij trouwens wel erg tof om eens te proberen!

  2. Cheese and Chinese says:

    Vroeger was ik altijd dol op drumsticks, maar heb het al zo lang niet gegeten! Daar moet eens verandering in komen :)

  3. Hoe warm kut?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close