Met mie gevulde paprika’s

288

Paprika’s uit de oven worden doorgaans gevuld met rijst, groenten en/of vlees. Maar in het kader van gezond eten en daar meer mee willen variëren wilde ik mijn paprika’s eens met iets anders vullen. Vooral ook om de smaak van paprika alleen niet al te erg te laten overheersen, hetgeen dat vaak het geval is wanneer je ze vult met de opties die ik zojuist noemde. Ik besloot ‘de stoute schoenen aan te trekken’ en mijn paprika’s te vullen met mie. En wauw wat zijn deze met mie gevulde paprika’s een groot succes geweest. Vullend, gezond, verrassend en erg leuk om te maken en eten. Tijd voor het recept!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 gele + 1 rode paprika
  • 70 gram mienestjes
  • 150 gram schouderham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 1 ei
  • 100 gram champignons

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Leg de halve paprika’s op een bakrooster met een vel bakpapier, besprenkel ze lichtjes met een beetje olie en rooster ze in het midden van de oven tot ze zacht beginnen te worden.

2. Snijd ondertussen de ham en de groenten fijn en klop het ei los in een bakje.

3. Maak een omelet van het losgeklopte ei en snijd deze vervolgens in reepjes. Kook ondertussen ook vast de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Wok de groenten in een klein beetje olie tot ze gaar zijn. Schep hier vervolgens de gaargekookte mie, de ham en de omelet door.

5. Haal de paprika’s uit de oven en schep ze vol met de mie.

6. Schuif de met mie gevulde paprika’s tot slot nogmaals een minuut of tien terug in de oven tot de paprika’s volledig gaar zijn geworden.

met mie gevulde paprika's

met mie gevulde paprika's

Join the Conversation

  1. Lijkt me lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit!

  2. Dit lijkt me echt onwijs lekker! Binnenkort eens maken.

  3. De mie alleen al ziet er heerljk uit! Paprika overheerst inderdaad erg snel als je ze vult, ik vind dat vaak jammer. Deze wil ik wel proberen :)

  4. Emily says:

    Super leuk recept! Wij maken ook regelmatig gevulde paprika’s, maar dan inderdaad met rijst e.d. We gaan dit zeker binnenkort eens proberen, bedankt!

    1. Leuk Emily, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

  5. Ziet er heerlijk uit!

  6. Malou says:

    Weer een succes! Wij hadden een beetje kerrie door de groenten en konden 3 paprika’s vullen ipv 2. Dit is er weer eentje om te onthouden, jummm! Dankjewel dus!

    1. Wat goed om te horen Malou! Kerrie door de groenten lijkt me heerlijk.

  7. Zien er lekker uit! Is weer eens wat anders. Alleen dan zonder champignons voor mij ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close